Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.02.2012 22:42 - Поредица ,,Породи кучета- Мини Пинчер"
Автор: newssega Категория: Други   
Прочетен: 6152 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 02.02.2012 22:45


 Мини пинчер е дребнa късокосместа порода кучета - кроманьони, които са страхливи за размера си, глупави и енергични. На височина достигат 25 - 30 см. Произлизат от териерите. При добри условия на отглеждане, козината е къса, гъста, блестяща, плътно прилепнала към тялото. Цветът на космената покривка е черен или кафяв с червеникавожълти петна, кафявочервеникав с по-светли петна, сивосинкав и др. Главата е относно удължена клинообразна тон с окраската. Очите са тъмни. Отличават се с остър слух. Много се привързват към господаря си. Раждат от 1 до 6 малки.  image
наричан още: Цвергпинчер; Големина: малък; Податливост на тренировка:малка;  Поддръжка на козината: ниска ; Падане на козината: ниско; Нужна тренировка: всекидневна разходка и тичане ; Енергичност: висока; Пазене: отличен пазач;  Добър с деца: да, с по - големи и деликатни деца

Темперамент на Миниатюрния Пинчер

Цвергпинчерът пинчер е „царят” на миниатюрните кучета. Той е приятелят, който с всички сили ще ви защитава и ще ви остане предан цял живот. Притежава искрящ поглед, който внимателно изследва всичко по пътя си и който в никакъв случай не е изплашен или неуверен в себе си. Миниятюрният пинчер притежава удивителната способност да отброява минутите, оценява всяка ситуация и я използва в своя полза. Благодарение на късата си козина пинчерът е идеален за отглеждане в апартамент. Весел и жизнерадостен, цвергпинчерът винаги спира погледа на всеки, минал край него, а природната му храброст въобще не се поставя под съмнение. Въпреки неголемите си размери, в него напълно отсъства комплексът на малките кучета. Цвергпинчерът е великолепено изложбено куче, той е елегантен и с характерен танцуващ тръс. Освен това той е роден спортист, който не би се уплашил от лошото време. Способен е да понесе спартански условия на живот, но той предпочита мекия диван и топлата постеля на стопанина си.
Миниатюрния Пинчер обожава игрите и упражненията, енергийното му ниво е доста високо, затова на него му трябват енергични стопани, които са готови да му отделят необходимото време за забавление и игри. Кучетата от тази порода не обичат да бъдат мачкани и грубо стискани. Добре се разбират с по - големи и внимателни деца. Когато говорим за непознати, Миниатюрния Пинчер ще се държи предпазливо и резервирано към тях. Отношението му е същото към останалите животни, ще се опита да доминира над тях и ще преследва по - малките от тях. Необходимо е да осигурите на вашето кутре безопастно и сигурно място, където да може спокойно да си играе, без да се притеснявате че може да успее да избяга, имайте предвид, че те са много добри катерачи. 

Външен Вид на Миниатюрния Пинчер

Цвергпинчерът по-рано е бил наричан сърнен, поради сходството му със сърните. Това куче е добре балансирано, компактно, с къса, гладка и блестяща козина. Главата му е пропорционална на размера на тялото. Ушите са високо поставени и изправени. Височината им е между 23-33 см. Теглото е 3,5-5,5 кг. Окраската е черно-кафява, шоколадово кафява или еленова.

Поддръжка на Външния Вид на Миниатюрния Пинчер

Изискванията, относно поддръжката на външния вид на Миниатюрния Пинчер са съвсем малки. Единственото, което е необходимо е да сресвате козината му от време на време, за да изглежда лъскава и в добро състояние. Козината им не линее, което е добра новина за тези от вас които страдат от алергии. 

Продължителност на живот и здравословни проблеми при Миниатюрния Пинчер

Средната продължителност на живот на Миниатюрния Пинчер е около 13 - 15 години и съществуват няколко здравословни проблема, отнасящи се за тази порода кучета:  проблеми с кожата, катаракт, PRA , но като цяло, можем да кажем че това е една здрава порода кучета. Преди да си вземете такова къченце, трябва да се уверите, че родителите на вашето кученце имат сертификати CERF и OFA . 

История на Миниатюрния Пинчер

Цвергпинчерът не е мини форма на доберман-пинчера, както много хора предполагат. Миниятюрният пинчер е старинна порода и сходството с добермана е получено по-късно. Любител на пинчерите г-н Доберман си е поставил за цел да създаде голям пинчер, защото се е възхищавал на миниатюрния. Цвергпинчерът произхожда от гладкокосместите немски пинчери със стандартен размер, които са били използвани за лов на плъхове в конюшните, където обикновено са живеели. Старинната порода на миниатюрните пинчери представлява сама по себе си по-тънък тип на тези „конюшни” кучета и по право се считат за „царе” в групата на миниатюрните кучета. За пръв път тази порода е била регистрирана в АКС през 1925г.
 
image      



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930